Wat doe je als je première en try outs door de lockdown in het water vallen? NITE+Maas theater en dans repeteren door voor 'Zinderella'

De harde lockdown zet een streep door de geplande première van de theatervoorstelling Zinderella. Het is een hard gelag voor de makers van NITE + Maas theater en dans. Toch wordt in de Groningse Stadsschouwburg nog volop gewerkt. ,,We houden de moed erin.”

Danser Art Srisayam (34) speelt in Zinderella : ,,Ik ben van mezelf positief, maar de moed zakt me soms wel in de schoenen. Gelukkig geven we elkaar energie en gaan we er voluit voor.”

Danser Art Srisayam (34) speelt in Zinderella : ,,Ik ben van mezelf positief, maar de moed zakt me soms wel in de schoenen. Gelukkig geven we elkaar energie en gaan we er voluit voor.” Foto: Andreas Etter

Voelen hoe het publiek ademt. Dat is wat regisseur Moniek Merkx het meeste mist. En juist dat zit er voorlopig niet in. ,,Zeker, het is een rare week”, zegt ze gelaten. ,,Normaal gesproken zouden we nu al try-outs hebben gehad in Drachten en Groningen. En in deze fase is het heel belangrijk reacties te krijgen op wat je doet. Zonder de interactie met het publiek is het saai. Maar we werken lekker door en hebben besloten de voorstelling af te maken.”

Onzekerheid knaagt

Nieuws

menu