Nationaal Podcastfestival komt dit jaar voor voor het eerst ook vanuit Groningen

Podcastfestival 2020.

De derde editie van het Podcastfestival vindt dit jaar ook in Groningen plaats.

Na de officiële start op 18 september in Amsterdam wordt een dag later vanuit kunstencentrum Vrijdag in Groningen een speciaal programma afgewerkt. Op stapel staan een workshop van podcaster Marjolein Knol, een panel over podcasts in dialect, een podquiz en liveshows van de podcastmakers van de literaire website Tzum en In de Wetenschap.

Stemmen die doorgaans niet zo snel aan het woord komen

Andere deelnemende steden zijn Utrecht en Nijmegen. Alles wat 19 september plaatsvindt, is thuis te beluisteren via een stream. Voorts is er een online-only programma. Thema van het festival is ‘Onzichtbaar’. ,,Audio is vanzelfsprekend onzichtbaar en podcasts kunnen een platform bieden aan stemmen en onderwerpen die doorgaans niet zo snel aan het woord komen”, aldus de organisatoren.

Het Podcastfestival is een initiatief van Stichting Podcastnetwerk, een stichting die zich sinds 2018 inzet om de Nederlandse podcastcultuur te bevorderen. In Groningen wordt het programma tussen 10.00 en 18.00 uur gepresenteerd in samenwerking met Podgront. Meer informatie: podcastfestival.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu