Nederlandse Bach Academie stopt met optreden. Laatste concert in het Noorden vindt plaats in Assen

Nederlandse Bach Academie.

Na tien jaar valt het doek voor de optredens van de Nederlandse Bach Academie (NBA). Het allerlaatste concert in het Noorden vindt op zondag 14 november plaats in theater De Nieuwe Kolk in Assen.

De voornaamste reden dat de NBA stopt, is de met de coronacrisis gepaard gaande onzekerheid voor de komende jaren. In de afgelopen periode konden vele geplande concerten om die reden niet doorgaan.

Op het programma staan het Utrecht Te Deum & Jubilate van Händel en het Requiem van Fauré, onder begeleiding van Hoite Pruiksma als dirigent en Hanneke Wierenga en Hans Rijkmans als concertmeester. Het eerste stuk voor de pauze wordt uitgevoerd door het kleinkoor en barokorkest van de NBA.

De solopartijen van het Utrecht Te Deum & Jubilate worden gezongen door de sopranen Eline Jongsma en Sophia Faltas, Eske Tibben (alt), Jeroen Helder (tenor) en Ben Brunt (bas). Het Requiem wordt uitgevoerd door het grootkoor en symfonisch orkest van de NBA. De solopartijen uit dit stuk zullen gezongen worden door Ben Brunt (bas) en Sophia Faltas (sopraan).

Het concert in Assen begint 14 november om 15.30 uur. Meer informatie is te lezen via deze link .

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu