Nedersaksisch taalspelletje uitgebreid: gebruikers kunnen nu ook betekenis van woorden in de streektaal raden

Hendrik Jan Bökkers van de rockband Bökkers bij de ingebruikname van de streektaalapp Woordwies in 2019. Rechts Renate Snoeijing van het Huus van de Taol. Foto: Archief/ Marcel Jurian de Jong

Gebruikers van de Nedersaksische app Woordwies kunnen nu ook de betekenis van woorden in de streektaal raden. Voorheen, het taalspelletje werd in december 2019 gelanceerd, konden gebruikers alleen een Nederlands woord in de streektaal vertalen.

Wie Woordwies opent, krijgt eerst het twitter-nieuws; in het Drèents, Grunnegers, Stallingwarfs, Twents, West-Oaveriessels of Achterhooks. Gebruikers kunnen vervolgens een taalvariant voor het spel kiezen. Ook kunnen ze een moeilijkheidsgraad aangeven: normaal of moeilijk.

30 seconden de tijd

Na op start te hebben gedrukt, krijgen ze een woord te zien. Daarna hebben ze 30 seconden om de juiste vertaling in te toetsen. Met het verstrijken van de tijd, verschijnen hulpletters op de juiste plek.

Hoe sneller het spel gespeeld wordt, hoe meer punten de gebruiker verdient. Met als beloning een afbeelding van een locatie in Noordoost-Nederland.

Initiatief streektaalorganisaties

Woordwies is een initiatief van de streektaalorganisaties van Groningen, Drenthe, De Stellingwerven, Overijssel en de Achterhoek. De gratis app is beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store.

Nieuws

Meest gelezen

menu