Netflix-tip van de week: Cobra Kai

Cobra Kai is te zien op Netflix

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar boven. Deze week: Cobra Kai, de serie gebaseerd op de iconische jaren 80-film The Karate Kid.

Serie : Cobra Kai

Makers: Josh Heald, Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Met: Ralph Macchio, William Zabka

Voor de meeste films geldt: uit de bioscoop, uit het hart. Niet voor The Karate Kid , uit 1984. Wie herinnert zich de iconische ‘wax on, wax off’ scène niet? Of die snoeiharde trap aan het einde van de film? In de Netflix-serie Cobra Kai (voorheen alleen op YouTube Red te zien), leren we hoe het 34 jaar later met de karakters uit de film gaat.

Johnny Lawrence, de slechterik, heeft niet veel van zijn leven gemaakt. Als hij succesvolle autoverkoper Daniel LaRusso, oftewel de Karate Kid, na al die jaren weer tegenkomt, besluit hij zijn oude dojo nieuw leven in te blazen. En daarmee ook zijn rivaliteit met Daniel.

Er zijn inmiddels twee seizoenen van Cobra Kai beschikbaar, met een derde in de maak. Vooral voor fans van de film is de serie een genot: vol nostalgie, aangevuld met een enthousiaste jonge cast. Dat de hoofdrolspelers misschien niet de beste acteurs zijn, neem je dan wel voor lief.

Nieuws

Meest gelezen

menu