Netflixtip van de week: Aquaman

Jason Momoa als Aquaman

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar boven. Deze week: Aquaman, de superheldenfilm uit 2018.

Serie : Aquaman

Regisseur: James Wan

Met: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe

Op Christopher Nolans Tenet na is een lekker bombastische blockbuster bekijken in de bios er al maanden niet meer bij. Keer op keer schuiven de grootse stripverfilmingen door en dus zitten fans inmiddels akelig lang zonder hun heldhaftige hoofdpersonen. Netflix helpt een handje door onderwateravonturenfilm Aquaman (2018) toe te voegen.

Aquaman, vertolkt door de oneindig charismatische Jason Momoa van Game of Thrones , werpt zich noodgedwongen op als ware leider van Atlantis. Je weet wel, de mythische verzonken stad. Daartoe gaat hij op een Indiana Jones-achtig avontuur vol computereffecten, een drummende octopus en zelfs een heuse onderwateroorlog. De film is bombastisch tot en met, te lang en niet bepaald diepgaand.

En toch kun je niet anders dan genieten. Want regisseur James Wan neemt zijn materiaal terecht niet al te serieus en Momoa geniet met volle teugen van zijn oneliners. Kortom, een blockbuster in hart en nieren. Hopelijk kunnen stripfilmfanaten er weer even mee toe, want het duurt waarschijnlijk nog wel even voor superhelden weer op het witte doek te zien zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Netflixtip van de week
menu