Netflixtip van de week: Elite

Elite

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar boven.

Serie: Elite

Bedenkers: Carlos Montera, Darío Madrona

Met: Itzan Escamilla, Álvaro Rico , Danna Paola, Mina El Hammani

Te zien: Netflix

Net nu Nederland min of meer is platgelegd kwam het derde seizoen van de Spaanse soap-serie Elite online. Een gelikt gemaakte serie vol mooie jonge mensen op een dure school, die Las Encinas heet. Rijkeluiskinderen dus, op een paar na die dankzij een beurs in dit milieu mogen verkeren, zoals de min-of-meer hoofdpersoon Samuel en Nadia, wier ouders een winkeltje hebben.

Een moord op een van de leerlinges zette in het eerste seizoen alles in gang en de gevolgen ervan duren nu dus al drie seizoenen. Onderlinge relaties, bedrog, geheimen, drugs, misdaad en seks in allerlei samenstellingen. Lu (Danna Paolo), het verwende nest van de serie, is mijn persoonlijke favoriet. Alles in een milieu van veel geld, sjieke huizen, schijn ophouden en haast elke aflevering een of andere party. Inmiddels staan ook seizoen 4 en 5 op stapel, maar met andere acteurs.

Nieuws

Meest gelezen

menu