Netflixtip van de week: Nero a metà

Nero a meta

Zenders en televisiekanalen storten een lawine van films, series en documentaires over ons uit. Sommige krijgen direct aandacht, maar veel ligt in het verborgene te flonkeren. Deze rubriek haalt elke week zo’n Netflix-juweel naar boven.

Serie: Nero a metà

Bedenkers: Giampaolo Simi, Vittorino Testa

Met: Claudio Amendola, Miguel Gobbo Diaz, Rosa Diletta Rossi, Fortunato Cerlino e.a.

Te zien op: Netflix

Nero a metà (wat zoiets als ‘half zwart’ betekent) is de wat merkwaardige titel van een fijne Italiaanse politieserie. Elke aflevering begint natuurlijk met een lijk, maar de verhalen zijn een stuk vriendelijker en minder gewelddadig dan het keiharde, deprimerende Suburra (ook te zien op Netflix). Nero a metà volgt een beproefd detective-recept: oude, knorrige rechercheur, die gewend is zijn eigen gang te gaan, krijgt slimme, jonge hond aan zijn zijde. Dat levert natuurlijk spanningen op.

Knorrepot Carlo Guerrieri is bovendien verstrikt in een oude, nooit afgesloten zaak, terwijl nieuweling Malik Soprani, die als kind als bootvluchteling naar Italië kwam, getraumatiseerd is en elke aflevering te maken krijgt met het racisme dat in Rome welig tiert. De dochter van Guerrieri, patholoog-anatoom Alba, die alle lijken onderzoekt, zorgt voor nog meer spanningen door – tot ergernis van haar vader – voor Malik te vallen. De vele romantische verwikkelingen vormen een aangenaam contrast met de moorden. Goed gemaakt, sterke verhalen, fraai decor, prachtige taal.

Nieuws

Meest gelezen

menu