Nicolette Bartelink nieuwe bestuursvoorzitter kunstinstelling Noorderlicht in Groningen

Nicolette Bartelink. Foto: Hanne van der Velde

Nicolette Bartelink volgt Arie Wink op als bestuursvoorzitter van Stichting Fotografie Noorderlicht in Groningen. Bartelink neemt het stokje per 1 januari 2022 over van Wink.

Arie Wink is sinds 2010 voorzitter van de kunstinstelling. ,,Arie is een doorgewinterde bestuurder, hard op de inhoud, zacht op de persoon en een gepassioneerd liefhebber en kenner van de kunst en cultuur in ons land. Het zal wennen zijn zonder hem”, zegt Noorderlicht-directeur Kees van der Meiden.

Maar: ,,Met Nicolette hebben we gelukkig een uitstekende opvolger gevonden.”

Kwartiermater Museum aan de A

Nicolette Bartelink was onder meer projectmedewerker beeldende kunst bij het Groninger Museum, projectmanager bij Philips Design in Eindhoven, hoofd tentoonstellingen bij Museum Catharijneconvent in Utrecht en directeur van van Museum Jan Cunen en het Stadsarchief van Oss.

Verder werkte ze als interim-directeur mee aan een herpositionering van Museum Vlaardingen en als kwartiermaker aan het nieuwe historisch Museum aan de A in Groningen.

,,Ik stel mijn expertise en ervaring graag beschikbaar als bestuursvoorzitter van Noorderlicht”, reageert Nicolette Bartelink op haar benoeming. ,,Fotografie is een van de onderdelen van de beeldende kunst waar ik in mijn loopbaan een grote fascinatie voor heb ontwikkeld. Het lijkt me zeer interessant om als sparringpartner een bijdrage te leveren aan de programmering van Noorderlicht.”

Nieuws

Meest gelezen

menu