Oerol heeft een voorproefje van een fietsroute van 75 kilometer vol installaties, die over twee jaar door heel Noord-Groningen moet 'lopen'

Het is even zoeken voor de vaste Oerolgangers. Op het ooit zo levendige festivalhart Westerkeyn staat nu enkel een grote tent, Club W, die de meeste ouderen ontwijken dan wel -vluchten, nu een oempf-oempf-dj daar de macht over de knoppen heeft.

Onderdeel van 'Soundings' van Theun Mosk, bezoekers concentreren zich op de omgeving, bovenop een hoog duin achter het Geitepark.

Onderdeel van 'Soundings' van Theun Mosk, bezoekers concentreren zich op de omgeving, bovenop een hoog duin achter het Geitepark. Foto: Neeke Smit

Wel een heldere keuze, voor Oerol op zoek naar de jeugd, maar voor veel jongeren die er op afkomen is elf uur dan weer een erg vroege aflooptijd. Het nieuwe festivalterrein De Luwte op het midden van het eiland kent wel de ouderwetse zandsfeer waar 50plus naar nostalgeert. Daar is het dan ook bij stralend weer best druk voor dat ene bierpunt. Tientallen mensen staand in de rij voor een glas bewijzen dat wachten-op-je-beurt op Oerol de gewoonste zaak van de wereld is.

De Luwte? Juist drukte

Nieuws

menu