Noordelijk Bach Consort viert 25-jarig jubileum met concerten in Sappemeer en Groningen

Het Noordelijk Bach Consort. Foto: Jan Kees Schelvis

Het Noordelijk Bach Consort bestaat 25 jaar en dat wordt komend weekend gevierd met concerten in Sappemeer en Groningen. Ook is er een jubileummagazine uitgebracht.

Het ensemble, dat bestaat uit een orkest en een koor van goede amateurs en enkele professionals, werd in 1996 opgericht met als doel het uitvoeren van cantates van Johann Sebastian Bach. Bij de jubileumconcerten staan er twee op het programma: Es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist (BWV 45) en de beroemde dubbelcantate Ich hatte viel Bekümmernis (BWV 21).

Ook Johann Bernhard en Johann Ludwig

Het Noordelijk Bach Consort, dat tegenwoordig geleid wordt door Benjamin Bakker, speelt niet alleen muziek van de grote Bach. Ook tijdgenoten vinden regelmatig een plek op de thematisch vormgegeven concertprogramma’s. Zo beginnen de jubileumconcerten, opgebouwd rond het thema ‘vertrouwen’, met de zevendelige Ouverture-Suite in G van Johann Bernhard Bach, een achterneef van Johann Sebastian.

Daarnaast worden ook de motetten Das ist meine Freude van Johann Ludwig Bach en Danksagen wir alle Gott van Heinrich Schütz uitgevoerd. De concerten zijn zaterdagavond 6 november in de Koepelkerk in Sappemeer (aanvang 20.15 uur) en zondag 7 november (15.00 uur) in de Lutherse Kerk in Groningen. Meer info over concerten en magazine op noordelijkbachconsort.nl .

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu