Noordelijke winnaars bij Zilveren Camera

Foto: Vluchtelinge in Oranje. Fotograaf: Kees van de Veen

Fotografen Catrinus van der Veen en Kees van de Veen zijn zaterdagavond in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Zilveren Camera 2015.

Er werden vier noordelijke fotografen genomineerd. Naast Catrinus van der Veen en Kees van de Veen werden ook Corné Sparidaens (categorie sport)en Lambert de Jong (categorie binnenland documentair) genomineerd.

In totaal werden voor deze editie 12.493 foto's ingestuurd door 592 deelnemers. De Zilveren Camera is opgericht in 1949. De stichting heeft al meer dan zestig jaar de taak om de kwaliteit van de fotojournalistiek in Nederland te verhogen.

Eddy van Wessel won de Zilveren Camera, maar kon niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Hij won in het verleden ook al eens, maar was er toen ook niet bij. De winnaar werd zaterdagavond in Museum Hilversum bekendgemaakt en kreeg een geldbedrag van 5000 euro en een wisselbokaal.

Alle genomineerde foto's zijn te bekijken op de website www.zilverencamera.nl . Vanaf zondag 24 januari is de tentoonstelling van de Zilveren Camera 2015 geopend voor publiek.

Nieuws

Meest gelezen

menu