Noorderzon Festival duikt met nieuwe en vertrouwde namen dieper de samenleving in (en het Noorderplantsoen)

Scène uit 'Burt Torrido. An Opera' van Nation Theatre of Oklahoma. Foto: Jessica Schäfer

Noorderzon slaat een nieuwe richting in. De vertrouwde voorstellingen blijven, maar het festival duikt daarnaast in zijn programma met specialisten en publiek dieper in actuele maatschappelijke thema’s.

Vandaar dat in de Engelse naam ‘Noorderzon Performing Arts Festival’ nu ‘&Society’ is verwerkt. Noorderzon kan van 13 tot en met 22 augustus in tegenstelling tot vorig jaar weer gebruik maken van het Noorderplantsoen. Wel met minder publiekscapaciteit dan in coronaloze jaren, maar toch.

Kaartverkoop vanaf 1 juli

Op 1 juli start de kaartverkoop voor het internationale hoofdprogramma en voor het &Society- en het muziekprogramma. Dat het Australische circusgezelschap Circa komt met een bijzondere tent - met springkussen - stond al vast. Het is een van de namen die al eerder op Noorderzon hebben gestaan. Andere zijn El Conde de Torrefiel en La Tristura uit Spanje, Nature Theatre of Oklahoma uit de VS en de Zwitser Simon Senn, die theaterwerk maakt op basis van kunstmatige intelligentie.

Ongebruikelijke hobby’s

Verder zijn er onder meer producties van Ligia Soares (Portugal), TR Warsawa (Polen) en Dunja Jocic met het Cello Octet Amsterdam. Het literatuurprogramma heet voortaan Voorheen Literaturia , omdat het de grenzen van boek of gedicht overschrijdt. Arno van der Heyden ruilt zijn traditionele Arno’s Apéritief in voor een late night-show onder de titel Be My Guest , over ongebruikelijke hobby’s en afwijkende meningen. Verder is hij presentator van uiteenlopende &Society-onderdelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Theater
Groningen
Noorderzon
menu