Noorderzon voor het eerst in Martiniplaza in Groningen. Frans circusgezelschap Compagnie MPTA speelt nieuwe voorstelling in grote theaterzaal

Compagnie MPTA speelt 'Les Hauts Plateaux'. Foto: Christophe Raynaud de Lage

Noorderzon strijkt dit jaar voor het eerst neer in de grote theaterzaal van Martiniplaza in Groningen. Het festival presenteert er de nieuwste voorstelling ‘Les Hauts Plateaux’ van het Franse circusgezelschap Compagnie MPTA.

Noorderzon en Martiniplaza, die al sinds 2020 aan deze samenwerking werken, zijn van mening dat de grote theaterzaal van Martiniplaza het perfecte podium vormen voor Compagnie MPTA ( Les Mains Les Pieds et La Tête Aussi – de handen, de voeten en ook het hoofd).

In Les Hauts Plateaux begint het gezelschap zijn verhaal vanuit het startpunt van de ruïne: een tijdloze plek waar kennis en verbeeldingskracht samenkomen. Wanneer het stof is neergedaald, ontstaat een beeldschone bouwplaats vol belofte van menselijke avonturen en solidariteit.

Het door regisseur Mathurin Bolze geleide gezelschap stond in 2010 en 2016 ook al op Noorderzon.

Eind van de zomer

Noorderzon vindt plaats aan het eind van de zomer, van donderdag 18 tot en met zondag 28 augustus. Het Noorderplantsoen en meerdere locaties in de binnenstad van Groningen vormen het decor voor het festival.

Early Bird-tickets voor de voorstelling van Compagnie MPTA zijn vanaf 18 mei verkrijgbaar op de website van Noorderzon.

Nieuws

menu