Maak kennis met gevierde Arabische vrouwen die hun strot opentrokken - Umm Kulthum, Asmahan, Warda, Fairuz, Tahiyya Carioca, Samia Gamal en Laila Murad

De inrichting van de expositie 'Diva's in het Tropenmuseum' in Amsterdam.

De inrichting van de expositie 'Diva's in het Tropenmuseum' in Amsterdam. Foto: Marcel Molle

Dramatischer zingen, helemaal stoppen met zingen, niet meer lachen op het toneel omdat je land in oorlog is. Je komt het tegen op de expositie ’Diva’s’ in het Tropenmuseum. Ontmoet gevierde Arabische zangeressen die met hun krachtige stemmen de kunsten kleurden én zich krachtig uitspraken over politiek en samenleving in de Arabische wereld van pakweg 1920 tot in de 70’er jaren.

In de Amsterdamse Dapperbuurt, vlakbij het Tropenmuseum, lopen veel vrouwen in lange zwarte gewaden en beige regenjassen. Dit straatbeeld, dat wij vaak met het Midden-Oosten associëren, contrasteert sterk met de Arabische glamour achter de imposante gevel van het Tropenmuseum. In het museum maak je kennis met een heel andere Arabische vrouw. De zangeressen die hier te zien en ook veelvuldig te horen zijn, komen uit diverse landen in het Midden-Oosten. Ze zijn met elkaar verbonden doordat ze dezelfde taal spreken: Arabisch.

Verkleed als man

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's