'Op dat Groningse knauwen kun je heel goed resoneren.' Sopraan Judith Pranger doet 'alles wat in klassieke muziek verboden is' in Groningse ballades met orgelduo De Jong & De Jong

De orgelbroers Sybolt en Euwe de Jong oogsten wereldwijd lof met hun orgelbewerkingen van muziek van J.S. Bach. Nu hebben ze zich op Groningse muziek gestort, samen met sopraan Judith Pranger.

Sybolt (links) en Euwe de Jong brachten, achter hun kofferharmoniums, samen met sopraan Judith Pranger Ballades van het Groninger land in de Pelstergasthuiskerk in Groningen.

Sybolt (links) en Euwe de Jong brachten, achter hun kofferharmoniums, samen met sopraan Judith Pranger Ballades van het Groninger land in de Pelstergasthuiskerk in Groningen. Foto: Corné Sparidaens

Weemoedige klanken klinken op uit twee kofferharmoniums in de sfeerrijke Pelstergasthuiskerk in Groningen. Het is ragfijn samenspel van Sybolt en Euwe de Jong. Ze begeleiden sopraan Judith Pranger, die zingt over een jongetje dat een ‘dodemanslaidje’ zong, ook al had ‘zien moeke hom ‘t verboden’, omdat het te pijnlijk was voor haar.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's