Op de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans leest Herman Sandman zijn mooiste sprookje: 'De dood van de sprookjesverteller'

Op de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans leest Herman Sandman zijn misschien wel mooiste sprookje 'De dood van de sprookjesverteller' voor

Ter ere van de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans leest Herman Sandman een van zijn sprookjes voor. Heel toepasselijk draagt dat de titel ‘De dood van de sprookjesverteller’.

Bomans (1913-1971) geldt als een van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw. De Haagse auteur heeft meer dan zestig boeken en geschriften nagelaten. Het grote publiek leerde hem vooral kennen dankzij Erik of het klein insectenboek, dat later ook werd verfilmd.

Nieuw sprookje ontdekt

Volgend jaar verschijnt op 2 maart, de geboortedag van Bomans, een niet eerder gepubliceerd sprookje. Het sprookje voor volwassenen, De gierige koning , verschijnt bij uitgeverij Sunny Home, met vijftien grote illustraties van Thé Tjong-Khing.

De eerste sprookjes van Bomans, waarin ook De dood van de sprookjesverteller staat, werden voor het eerst gepubliceerd in 1946, met illustraties van Harry Peenen. Uit diens nalatenschap komt De gierige koning . Waarom het nooit is uitgegeven, is onduidelijk.

Nieuws

menu