Openbare repetitie 'Witch Hunt' van NNT/Club Guy & Roni: een heksentoer met valkuilen. Deze keer valt het gezelschap er in.

De openbare repetitie als amuse voor het echte werk, het is een aangename traditie bij NNT en Club Guy & Roni. Maandag was het de beurt aan Witch Hunt, de grotezaalvoorstelling van Eline Arbo. Gelet op Arbo’s kwaliteit komt dat vast goed. Maar voor zo’n publieksrepetitie mag het touw flink wat strakker.

Overleg tijdens de repetitie. In het midden regisseur Eline Arbo, met links van haar Joost Bolt, Adam Peterson en Igor Podsiadly en rechts Sarah Janneh en Bram van der Heijden.

Overleg tijdens de repetitie. In het midden regisseur Eline Arbo, met links van haar Joost Bolt, Adam Peterson en Igor Podsiadly en rechts Sarah Janneh en Bram van der Heijden. Foto: Nienke Maat

Voor Witch Hunt legt Eline Arbo een lijn van de heksenjacht uit de late Middeleeuwen en de periode erna naar de manier waarop nu met vrouwen wordt omgegaan. Is er wel zo veel veranderd? Ze benaderde schrijfster Hannah van Wieringen voor de tekst. Meestal schrijft Arbo haar teksten zelf of ze bewerkt bestaande stukken. Ze wilde al langer graag met Van Wieringen samenwerken. Zeker voor Witch Hunt zocht ze een vrouw voor de tekst. Daarom lag die samenwerking nu voor de hand.

Sterke vrouwelijke regisseurs

Nieuws

menu