Oprijlaan is aangeharkt, de kostuums zijn gestreken en het tafelzilver opgepoetst: Downton Abbey heropent deuren met nieuwe film

De oprijlaan is aangeharkt, de kostuums zijn gestreken en het tafelzilver opgepoetst. En dus kunnen bewoners en personeel van landhuis Downton Abbey hun fans vanaf donderdag weer verwelkomen in een nieuw filmavontuur, Downton Abbey: A new era. We spraken Julian Fellowes, de bedenker en schrijver van het succesvolle drama. „Het is magisch als ik een zin die ik in bad heb verzonnen op het witte doek terughoor.”

Van links naar rechts: de acteurs Harry Hadden-Paton als Herbert Pelham, Laura Carmichael als Lady Edith, Tuppence Middleton als Lucy Smith en Allen Leech als Tom Branson.

Van links naar rechts: de acteurs Harry Hadden-Paton als Herbert Pelham, Laura Carmichael als Lady Edith, Tuppence Middleton als Lucy Smith en Allen Leech als Tom Branson. Foto: Focus Features

Het is 2002 als schrijver Julian Fellowes een Oscar wint voor zijn scenario van Gosford Park , een verrukkelijk kostuumdrama over de moord in een landhuis waar zowel de adel upstairs als het personeel downstairs verdacht is. Producent van de film Gareth Neame glundert en nodigt Fellowes uit voor een dikke sigaar en een goed glas whisky. Of de auteur interesse heeft in een tv-serie over de Britse aristocratie?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's