Optimisme overheerst op derde album van singer-songwriter Joost Dijkema uit Groningen. 'Ik kan de wereld niet veranderen, dus laat mij maar Man Bijt Hondjes schrijven'

Met een optreden in Vera Groningen op vrijdag 13 januari presenteert Joost Dijkema zijn derde album After Thunder Sun. Een plaat waarop de Groninger zich vooral als muzikale alleskunner in de schijnwerpers zet. En niet alleen als virtuoos gitarist. ,,Op deze nieuwe plaat zit een laagje optimisme.”

Singer-songwriter Joost Dijkema in zijn studio.

Singer-songwriter Joost Dijkema in zijn studio. Foto: Geert Job Sevink

After Thunder Sun is het resultaat van een periode van drie jaar waarin Dijkema (33) het heft in eigen handen nam. In zijn eigen studio alles zelf – ,,ik begon al op mijn derde met drummen” – opnemen. Een tijd waarin hij vanwege corona weinig tot geen optredens kon geven en dat viel hem zwaar. ,, Soms kwam het voor dat ik een maand niet speelde. Vervolgens moest ik eerst vier dagen oefenen om weer op niveau te komen. Ik miste ook het samen spelen met anderen. Eind 2019 had ik net mijn tweede plaat Time Thief uitgebracht. Ik ben niet bijgelovig, maar de periode die daarop volgde was serieus een time thief .”

Moses en Boelie

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's