Podcast Hongerige Wolf: Is het wel veilig om tijdens de coronacrisis naar een voorstelling te gaan? Volgens dansgezelschap Club Guy en Roni kan het prima

Hongerige Wolf

Door de coronabeperkingen zijn nauwelijks meer theatervoorstellingen mogelijk. Internationaal danstheatergezelschap Club Guy and Roni laat zich niet afschrikken en zet door met een unieke versie van Het Zwanemeer, Swan Lake.

In onze tweewekelijkse podcast Hongerige Wolf woont verslaggever Marjolein Knol de première bij. Ze zie hoe het publiek in groepjes van dertig mensen door De Oosterpoort wordt geleid en merkt dat na afloop geen feest wordt gevierd.

Hoe verantwoord is het om nu theatervoorstellingen te maken en te beleven? Artistiek leider Guy Weizman meent dat het voor het publiek belangrijk is om even te kunnen ontsnappen en vindt dat een theatergezelschap de taak heeft midden in de maatschappij te staan. En laat nu Swan Lake net over escapisme en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden gaan.

Marjolein Knol laat danser en acteur Igor Podsiadly een audiodagboek bij houden, vraagt Guy Weizman naar zijn drijfveren en ziet in verschillende ruimten van De Oosterpoort een bijzondere voorstelling. Hoe is het om nu, in coronatijd, naar het theater te gaan?

Luister de podcast op Apple Podcasts , Spotify of je favoriete podcast-app. De aflevering is hierboven ook te beluisteren.

Nieuws

menu