Na meer dan 40 jaar en meer dan zevenduizend bands stopt popprogrammeur Peter Weening bij poptempel Vera: 'we weten niet eens of we ooit weer open mogen'

Peter Weening stopt als programmeur van de Groningse poptempel Vera. Op 1 oktober aanstaande gaat de langstzittende popprogrammeur van Nederland met pensioen. Hij is dan 66 jaar en vier maanden en boekte sinds 1980 meer dan zevenduizend bands voor de ‘club for the international pop underground’. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Peter Weening.

Peter Weening. Foto: Duncan Wijting

Weening (Linschoten, 30 mei 1955) is zelf helemaal niet bezig met zijn afscheid van de club waarvan hij het gezicht bepaalde. ,,Ik heb al tijdens de talkshow ter gelegenheid van het 120-jarig jubileum van de club verteld dat mijn pensioen eraan zat te komen. Dat heb ik toen toch aangekondigd? Ik ben Rutte niet.” Op de vraag of hoe hij het vindt dat zijn indrukwekkende carrière als gevolg van de coronacrisis als een nachtkaars uit dreigt te gaan, zegt hij: ,,Ik kan wel tegen een stootje.” Lachend: ,,We weten niet eens of we ooit weer open mogen.”

Eigenzinnige programmering

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's