VVV op Terschelling veilt replica's van poster eerste Oerol-festival. 'Dit is een leuke manier om Joop Mulder te herdenken'

De poster, in mooi rood.

Op Marktplaats worden tien genummerde replica’s van de poster van het allereerste Oerol-festival op Terschelling in 1982 geveild. De opbrengst is voor ‘De Streken’, het landschapskunstwerk van Marc van Vliet voor de Waddenkust bij Oosterend dat aan de overleden Oerol-oprichter Joop Mulder wordt opgedragen.

Dit is een initiatief van VVV-directeur Michel Aaldering. ,,We hadden nog een originele poster op kantoor. Die heb ik laten digitaliseren, zodat-ie ook weer mooi rood is.”

Vervolgens werd deze poster in hoogwaardige kwaliteit gedrukt, in een genummerde oplage van 200. 190 daarvan worden verkocht via de website van de VVV, voor 40 euro. Ook die opbrengst gaat naar De Streken .

De nummers 1 tot en met 10 worden geveild. ,,Dit is een leuke manier om Joop Mulder te herdenken”, zegt Aaldering.. Wat de opbrengst zal zijn? ,,Ik heb de paddestoelengekte meegemaakt, ik heb geen idee. Ik hoop toch op 10.000 euro.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Waddengebied
Oerol
menu