Prachtig podium voor Andy Zuidema uit Groningen. Groninger Museum toont zeven van zijn foto's tijdens grote Rolling Stones-tentoonstelling

The Rolling Stontes-frontman Mick Jagger. Foto: Andy Zuidema

Het Groninger Museum geeft Groninger talent een podium tijdens The Rolling Stones – Unzipped. Het museum toont vanaf de opening van de grote Stones-tentoonstelling zeven grote kleurenfoto’s van de hand Andy Zuidema. De Groninger maakte deze foto’s in 2017 bij een concert van The Rolling Stones in Arnhem.

Niet alleen het museum, maar ook het management van de band was onder de indruk van het werk van Zuidema. ‘Andy valt op vanwege de kwaliteit van zijn werk. Hij maakt momentopnames die zelf een verhaal vertellen, en wekt met zijn foto’s het gevoel van dat vastgelegde moment weer op’, stelt conservator Muriel Ramuz van het Groninger Museum in een persbericht.

Zuidema noemt het fotograferen van The Rolling Stones een legendarische ervaring. ‘De avond van het concert zal ik nooit meer vergeten. The Stones zijn ware artiesten, die pure en rauwe rock-’n-roll spelen waar veel jonge bands van kunnen leren.’

Queen, P!nk en Coldplay

Andy Zuidema (1984) ziet zichzelf als autodidact. Hij heeft onder begeleiding van bekende fotografen als Yamandu Roos, Klaas Jan van der Weij en Edwin Nikkels geleerd om op een laagdrempelige manier te fotograferen.

(Tekst leest door onder de foto)

In 2015 bracht hij het boek Deze club doet ons leven over 10 jaar FC Groningen uit. Eind dit jaar komt zijn tweede fotoboek uit met concertfotografie. Hij fotografeerde grote namen als Queen, P!nk en Coldplay.

Zuidema is oprichter en creatief directeur van Studio Gambar in Groningen, waarmee hij de creatieve kant van fotografie verder ontwikkelt.

The Rolling Stones – Unzipped loopt van 14 november tot 28 februari. De online ticketverkoop start donderdag 1 oktober.

Nieuws

Meest gelezen

menu