Jonge musici volgen lessen op de zomerschool van het Aurora Festival in Groningen. 'Titatitadada', zingt Massimo Gon voor. 'Probeer wat dromeriger te spelen'

Ruim 40 jonge musici volgen tijdens het Aurora Festival lessen in het Prins Claus Conservatorium. Tussen de middag laten ze tijdens een lunchconcert horen wat ze kunnen.

Musicus en pianopedagoog Massimo Gon geeft tijdens de openbare les op het Prins Claus Conservatorium aanwijzingen aan de Spaanse pianiste Michelle Peña González.

Musicus en pianopedagoog Massimo Gon geeft tijdens de openbare les op het Prins Claus Conservatorium aanwijzingen aan de Spaanse pianiste Michelle Peña González. Foto: Nienke Maat

Een harde ringtoon vanuit het publiek verstoort even na half tien maandagmorgen ruw het pianospel van Michelle Peña González. Ze speelt de 5 Préludes opus 15 van Alexander Skrjabin. Pianopedagoog Massimo Gon, die op de stoel naast haar met de partituur in de hand geconcentreerd toeluistert, maakt van schrik een hupje. De 23-jarige Spaanse speelt onverstoorbaar verder.

Nieuws

menu