Producent maakt cast muziektheatervoorstelling Hollands Hoop bekend. Megan de Kruijf ook in Overschild te zien als dochter Marcel Hensema

De cast van Hollands Hoop. Foto: Bert Pot

Megan de Kruijf, Billy de Walle, Joost Spijkers, Janne Schra, Albert Secuur, Marieke Klooster, Bas de Bruijn en Carina de Vroome zijn toegevoegd aan de cast van de muziektheatervoorstelling Hollands Hoop. Deze spin-off van de gelijknamige tv-serie speelt van 17 augustus tot en met 11 september bij boerderij Hoog Hammen in Overschild.

Producent Zummerbühne kondigde eerder al aan dat Marcel Hensema, net als in de tv-serie, de rol van Fokke Augustinus op zich neemt. Maandag werd bekendgemaakt ook Megan de Kruijff in de muziektheatervoorstelling speelt. Net als in de tv-serie kruipt zij de rol van dochter Lara Augustinus.

Kleinkunstenaar Joost Spijkers (winnaar Annie M.G. Schmidtprijs) en zangeres Janne Schra (Room Eleven) geven, samen met een 27-koppig orkest, een stevige basis op muzikaal vlak.

Ook zijn er rollen voor jonge talenten als Billy de Walle (diverse gastrollen in onder meer Divorce en Flikken Maastricht ) en Carina de Vroome ( The Spectacular ), en Groninger spelers als Albert Secuur, Marieke Klooster en Bas de Bruin.

Ook zonder kennis van de tv-serie te volgen

De muziektheatervoorstelling is een spin-off van het verhaal van de succesvolle, bij boerderij Hoog Hammen in Overschild spelende, televisieserie Hollands Hoop . Volgens Zummerbühne vormt de voorstelling ook voor mensen die de tv-serie niet kennen een ‘aantrekkelijk schouwspel’. Met herkenbare thema’s als familierelaties, bedreigingen voor het Groninger platteland en drugscriminaliteit.

Regisseur Dana Nechushtan: ,,We kiezen bewust voor een eigen verhaallijn, die je ook zonder kennis van de serie goed kunt volgen. Het verschil van tv naar theater kan niet groter. Maar het is fantastisch dat we dit weer op de oorspronkelijke boerderij mogen spelen. De muziektheatervoorstelling wordt even spannend, even grappig en even bizar.”

Nieuws

menu