Jan Rot hoogste nieuwe binnenkomer in Evergreen Top 1000. NPO Radio 5-dj Daniel Dekker: 'Mooi dat zijn familie dankbaar is'

Met de donkere maanden breken op de radio traditioneel ook weer de ’lijstjes-tijden’ aan. Zo trapt NPO Radio 5 maandag de Evergreen Top 1000 af. Daniel Dekker is een van de presentatoren. „Ik weet dat sommige collega’s de voorspelbaarheid minder spannend vinden, maar voor mij is naar die nummer 1 toewerken een ontzettend mooi gegeven.”

Jan Rot in 1979 in Groningen.

Jan Rot in 1979 in Groningen. Foto: Chris van Houts

Hij spreekt uit ruime ervaring. Dekker begon er meer dan drie decennia geleden mee, als dj van de Nationale hitparade top 100. „De Mega top 50 heb ik daarna veertien jaar gedaan op 3FM, veertien keer de Top 2000. Ik heb altijd iets gehad met lijstjes. Vroeger maakte ik een hitparade op briefjes, die ik aan mijn klasgenoten gaf. Die dachten: wat moet ik hiermee? Nou, dat is mijn top tien van deze week, haha. Het heeft iets magisch. Nederland is volgens mij ook gek op lijstjes. Wie is het best gekleed, of het slechtst, de meest irritante reclame. Mensen vinden het toch leuk om te weten.”