Recensie: Fat Princess Adventures

Knokken met een mollige prinses

Even een potje gamen zonder meteen uren bezig te zijn met je spelcomputer. Het is een goed voornemen voor 2016. Gelukkig zijn de ‘casual games' bezig met een flinke opmars, dus kunnen we meteen aan de slag met Fat Princess Adventures.

De game kwam al even geleden uit, maar bleef even liggen door de decemberdrukte. Niet erg, want Fat Princess Adventures is een tijdloze game. Zo verslavend als het knotsgekke voetbalspel Rocket League zal het niet worden, maar de zoektocht naar de dikke prinses is leuk genoeg om af en toe op te pakken, alleen of met vrienden.

Heel ander spel dan voorganger

Fat Princess Adventures is een vervolg op Fat Princess, die in 2009 verscheen voor de Playstation 3. Het spel verwierf zich in de loop der jaren een soort cultstatus: het is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott. Maar hoewel deze Fat Princess heel erg lijkt op haar voorgangers, is het toch een heel ander spel geworden. De oorspronkelijk versie speelde als een soort Stratego, waarbij je de blauwe of roze prinses moest zien te vangen. Dat element is volledig verdwenen.

In de nieuwe versie gaat het om het redden van een complete middeleeuwse beschaving in Great Bitten – geen typefout; het spel leeft van flauwe en ultraflauwe woordspelingen. De Bitter Queen heeft het namelijk voorzien op het goede leven in dit universum.

 

The cake is not a lie

Deze nieuwe game draait uiteraard ook om prinsessen, heel dikke en opnieuw twee. Cake speelt dan ook een voorname rol: cake eten is goed, veel cake eten is beter en je helemaal volproppen met cake is fantastisch.

Dat maakt je sterker, en er wordt in dit middeleeuwse Great Bitten heel wat gevochten. Je hakt, slaat en stompt alle vijanden uit de weg. Dat kan in vier gedaanten (krijger, tovenaar, boogschutter en hamer-techneut) en de prinsessen staan je bij waar mogelijk.

Gaandeweg worden de uitdagingen groter, maar nemen ook je krachten en wapenarsenaal toe.

Hartstikke leuk spel.

Fat Princess Adventures voor Playstation 4. Ontwikkelaar Fun Bits Interactive en Santa Monica Studio, uitgever Sony Computer Entertainment. Leeftijd 16+.

Nieuws

menu