Recensie 'Grauwe erwten' van PeerGrouP: Idee, wandeling en eten prima, maar ja... (★★☆☆☆)

De Drentse PeerGrouP maakt veelal rake producties, sympathiek voor de aarde en meer specifiek voor de omgeving waar een voorstelling zich afspeelt. Met empathie voor de mens die er leeft. Die moet zich dan wel een beetje inzetten voor de leefbaar- en duurzaamheid.

Dirk Bruinsma en Dinanda Luttikhedde van PeerGrouP pakken de dozen met onder meer grauwe erwten in voor de voorstelling.

Dirk Bruinsma en Dinanda Luttikhedde van PeerGrouP pakken de dozen met onder meer grauwe erwten in voor de voorstelling. Foto: Jaspar Moulijn

Toen corona nog niet bestond kregen bij voorbeeld Maalkop en Niemand is hier eenzaam , over een boer in problemen en over het leven in een verpleeghuis, een warm onthaal van pers en publiek. Toen corona ineens wél bestond, moest de grote voorstelling De Bom de ijskast in en kwamen ze op de thuisbasis in Donderen op het idee om een voorstelling te maken over de ervaringen van een zieke. Bovendien moest de beleving van het verhaal op de pandemie-omstandigheden aansluiten. Mooi voorbeeld van een instelling die snel inspeelde op de nieuwe tijd.