Rechter schorst vergunning voor festival Welcome to the Village. Groene Ster Duurzaam spande rechtszaak aan

Welcome to the Village. FOTO RUBEN VAN VLIET

De bestuursrechter in Groningen heeft vandaag de omgevingsvergunning voor het festival Welcome to the Village geschorst. De kans bestaat dat het festival daarom niet door kan gaan.

De rechtbank in Groningen deed vandaag uitspraak in een rechtszaak die door Groene Ster Duurzaam was aangespannen. In de net gepubliceerde uitspraak stelt de rechter dat de afgegeven vergunning tot zes weken is geschorst, in afwachting van een besluit over een bodemprocedure tegen de vergunning voor Welcome to the Village. Die bodemprocedure is ook aangespannen door Groene Ster Duurzaam.

Volgens Theo van Gelder van Groene Ster Duurzaam betekent de uitspraak dat het festival niet door kan gaan.

Welcome to the Village zou op 16, 17 en 18 juli plaatsvinden in de Groene Ster.

Nog geen reacties

De gemeente Leeuwarden, die de bestreden vergunning afgaf, is nog niet in staat om te reageren en kan de interpretatie van Van Gelder niet bevestigen. Cultuurwethouder Hein Kuiken geeft aan dat hij nog wacht op duiding van de uitspraak en wat de gevolgen zijn voor het festival.

Advocaat Ivo van der Meer van Welcome to the Village heeft nog niet gereageerd op vragen. Hetzelfde geldt voor de organisatoren van Welcome to the Village zelf.

Nieuws

Meest gelezen

menu