Registratie van de afgelaste voorstelling Before/After van NITE in een speciale bewerking op internet te zien in een virtueel hotel (met meer kamerperformances)

De grote, afgelaste NITE-voorstelling Before/After krijgt op 30 april alsnog haar première: op internet. Er is een virtueel hotel gebouwd, inclusief een grote theaterzaal, waarin de registratie van de laatste try-out wordt vertoond.

Bien De Moor in Before/After van NITE, straks alsnog te zien, maar dan anders. 

Foto: Andreas Etter rechtenvrije

Bien De Moor in Before/After van NITE, straks alsnog te zien, maar dan anders. Foto: Andreas Etter rechtenvrije Foto: Andreas Etter

Publiek was vanaf 12 maart, de dag dat corona een streep haalde door publieksevenementen, bij de laatste try-outs al niet meer welkom. Voor een lege zaal werd de voorstelling van Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg (samen NITE) door acht camera’s geregistreerd.

Combinatie van muziektheater, dans en film in virtueel theater

De voorstelling is een combinatie van theater, muziek en ook live gemaakte filmbeelden die op het toneel op grote schermen te zien zouden zijn. Deze worden nu gebruikt om van de internetversie een combinatie van muziektheater en en film te maken.

Bezoekers kunnen zich op die 30ste april melden bij het digitale hotel, dat in een soort game-vorm tot stand is gekomen. Het hotel heeft niet alleen een grote theaterzaal, maar ook een lobby, een bar met chat-functie en zeventien kamers. Er is gekozen voor een hotelomgeving, omdat deze ook in de voorstelling de achtergrond vormt. In de hotelkamers gebeurt die dagen rond de voorstelling van alles, tijdens de NITE Nights, van 28 april tot 1 mei.

In elke hotelkamer is een performance te bezoeken

Het ensemble heeft van artistiek directeur Guy Weizman de opdracht gekregen om ieder apart van elkaar een performance te bedenken, waarin de acteurs, dansers en musici het ‘nieuwe samenzijn’ in deze ingewikkelde tijd centraal stellen. Bezoekers kunnen die dagen via internet door het hotel dwalen en live bij een van de performances aanhaken. Het gezelschap verzekert dat er robots bij de balie aanwezig zijn om gasten die dreigen te verdwalen naar de gewenste kamer te brengen. Daarnaast wordt de theaterzaal ook gebruikt voor de vertoning van eerdere voorstellingen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu