Reinout Douma (Noordpool Orkest) dirigeert Radiohead-concert in Guimaraes bij plaatselijk symfonieorkest

Dat wordt een beste uitdaging voor de Groningse orkestleider Reinout Douma. Hij staat volgende week met zijn Radiohead-project, dat hij eerder al vaak met het Noordpool Orkest uitvoerde, als dirigent voor het symfonieorkest van Guimaraes. Op het jazzfestival in die Portugese stad.

Contrabassist Ruud Vleij, hier tijdens een eerder Radiohead-concert, is een van de zes Noordpool Orkest-musici die met Reinout Douma meereizen naar Guimaraes.

Contrabassist Ruud Vleij, hier tijdens een eerder Radiohead-concert, is een van de zes Noordpool Orkest-musici die met Reinout Douma meereizen naar Guimaraes. Foto: DvhN

Dat orkest is voor de gelegenheid omgedoopt tot het Radiohead Jazz Symphony & Orquestra de Guimaraes. Zes met Douma mee te vliegen Noordpool-musici moeten daaronder de jazzy fundamenten leggen. Want de sound is natuurlijk anders dan die van Beethoven of Mozart. Douma ziet het met vertrouwen tegemoet. ,,De strijkers van het Noordpool Orkest komen ook uit de klassieke hoek hoor. Dat is geen probleem.”

De partituur kan hij inmiddels dromen

Nieuws

menu