Rosa Geertsma-Lackroy, Frank Boxman, Okki Poortvliet, Stefan Nuiver en John Croezen vallen in de prijzen bij uitreiking Beste Groninger Films 2021

Winnaars van de Beste Groninger Film 2021.

In het Forum in Groningen zijn zaterdagavond de winnaars bekendgemaakt van de Beste Groninger Films 2021. De uitreiking vond voor de achtste keer plaats. Er waren vier categorieën. Deze keer was er voor het eerst een publieksprijs, waarbij in de maand maart kon worden gestemd.

Winnaar in de categorie voor de beste fictiefilm is Rosa Geertsma-Lackroy met A Self-fulfilling Prophecy . Frank Boxman won met Maartenscollege in de categorie voor beste opdrachtfilm. Okki Poortvliet is winnaar van de prijs voor beste non-fictie met IJswee . Winnaar van de OOG TV Talent Award, bedoeld voor jonge filmmakers tussen de 16 en 24 jaar, is Stefan Nuiver.

Cheque

De winnende makers van de beste opdrachtfilm, beste non-fictiefilm en beste fictiefilm kregen elk een cheque voor 1000 euro huurtegoed bij Bear Cinema Rentals. De winnaar van de OOG TV Talent Award ontving 500 euro. Winnaar van de publieksprijs is John Croezen met De fantastische vliegwedstrijd .

Beste Groninger Film is een initiatief van Forum Groningen in samenwerking met OOG TV, Groninger Archieven en Bear Cinema Rentals. De vakjury bestond uit Marjoleine Boonstra (filmmaker, beeldend kunstenaar en fotograaf), Vamba Sherif (schrijver, journalist en filmrecensent) en Gouden Kalf-winnaar Esther Rots (filmproducent, schrijver, regisseur en editor).

De winnende films in alle categorieën zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de provincie Groningen.

Nieuws

menu