Rotaryclub strikt schrijver Ilja Leonard Pfeijffer voor 29ste Bel Campo Lezing in Nieuwe Kerk in Groningen

Ilja Leonard Pfeijffer. Foto: Stephan Vanfleteren

Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer tekent zondag 14 november voor de 29ste Bel Campo Lezing, georganiseerd door Rotary Club Groningen Bel Campo. Ellen ten Damme zorgt, op Pfeijffers verzoek, voor een muzikaal intermezzo. Plaats van handeling is de Nieuwe Kerk in Groningen.

De in Genua woonachtige Ilja Leonard Pfeijffer – goed voor meer dan veertig poëziebundels, romans, korte verhalen, toneelteksten, essays, wetenschappelijke studies, columns, vertalingen en bloemlezingen – bespreekt onder de noemer Omtrent de Waarheid: over feiten en andere leugens hoe hij in zijn werk telkens op een andere manier de spanning tussen feit en fictie onderzoekt.

Hij heeft de in Roden opgegroeide zangeres Ellen ten Damme gevraagd het muzikale intermezzo, vast onderdeel van de Bel Campo Lezing, te verzorgen, omdat hij al jaren haar teksten schrijft.

Opbrengst voor kinderen die opgroeien in armoede

De Bel Campo Lezing is het jaarlijkse benefietevenement van de Rotary Club Groningen Bel Campo. De opbrengst gaat naar kinderen die in armoede opgroeien in de stad Groningen, dit jaar vooral naar de IMC Weekendschool in Groningen.

De Bel Campo Lezing begint om 15.00 uur. De 525 kaarten zijn al uitverkocht. De lezing is, na online aanmelding, echter ook online te volgen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu