Russische pianiste Sofia Vasheruk geeft opnieuw concert in Norg

Sofia Vasheruk tijdens haar optreden in Leek. Foto: Stef Steneker

De Russische pianiste Sofia Vasheruk hoorde van ontzettend veel mensen dat ze spijt hadden dat ze niet bij haar benefietconcert in de Margarethakerk in Norg waren op 18 april dit jaar. Daarom heeft ze Stichting Culturele Raad Norg benaderd om nogmaals te mogen optreden.

Op zondagmiddag 2 oktober laat ze haar vingers over de toetsen glijden tijdens een optreden in de serie Kerkconcerten 2022/2023.

Vasheruk is geboren in Moskou en studeerde daar op 18-jarige leeftijd cum laude af aan het Gnessin Staatmuziek College en het Chopin College. Ze behaalde haar master, ook cum laude, aan het ARTEZ conservatorium in Enschede, deze plaats is haar thuisbasis geworden.

In 2013 kwam haar internationale doorbraak met het eerste pianoconcert van Tsjaikovski. Sindsdien geeft Sofia Vasheruk concerten en solorecitals overal ter wereld. Ook speelt ze vaak samen in ensembles met gerenommeerde internationale musici. Daarnaast geeft ze dikwijls masterclasses in diverse Europese landen. Sofia Vasheruk beheerst een indrukwekkend repertoire. Wie wel bij het benefietconcert was: alle stukken die zij tijdens het concert op 2 oktober speelt, zijn anders.

Nieuws

menu