Ruth Lipschits-de Leeuwe becommentarieert foto’s Robert Mulder over Joods leven in Groningen

Ruth Lipschits tijdens het joodse feest Poerim. Foto: Robert Mulder

Fotograaf Robert Mulder presenteert zondag 13 september in de synagoge in Groningen een selectie uit de vele honderden foto’s die hij tussen 1993 en 2013 maakte van de Joodse gemeenschap in Groningen. Deze foto’s worden becommentarieerd door Ruth Lipschits-de Leeuwe.

Robert Mulder toont 50 foto’s, waaronder portretten, over de thema’s synagoge, dienst, vieringen en levenscyclus. Ook vertelt hij over zijn betrokkenheid als fotograaf bij de Gronings-Joodse gemeenschap.

Hij interviewt bovendien Ruth Lipschits-de Leeuwe (Haifa, 1936), die sinds 1971 deel uitmaakt van de Joodse gemeenschap in Groningen en op meerdere foto’s te zien is. Zij deelt daarbij haar herinneringen aan de gefotografeerde taferelen.

Vrijheid met een zwarte rand

De fotopresentatie, die om 15.00 uur begint, wordt gehouden in het kader van de expositie Vrijheid met een zwarte rand: Joods Groningen na de bevrijding . Deze expositie is wegens succes verlengd tot zondag 27 september.

Voorafgaand aan de fotopresentatie geven Renske van Donk en Audrey Takens, de samenstellers van deze expositie, een extra rondleiding over de expositie gegeven. Deze rondleiding begint om 13.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu