'Sleep Naked' in Fotogalerie Lichtzone in Groningen. Met foto's van hartenkreten, politieke leuzen en flauwe grappen op muren en gevels

Deze foto, 'A nato e a guerra', is gemaakt in Lissabon. Foto: Donald van Tol

In Fotogalerie Lichtzone in Groningen is in december de expositie ‘Sleep Naked | Een fotografische reis langs de muren van Europa’ te zien.

In deze expositie worden foto’s getoond van teksten op muren, gevels, bankjes, bushokjes en andere objecten in de publieke ruimte. Deze foto’s zijn gemaakt door Donald van Tol.

Hij begon in zijn woonplaats Groningen met het fotograferen van namen van geliefden, hartenkreten, politieke leuzen en flauwe grappen op muren en gevels. Inmiddels fotografeert hij overal in Europa teksten die prikkelen, inspireren en nieuwsgierig maken.

(Tekst leest door onder de foto)

In zijn onderzoekende fotografie combineert Van Tol zijn liefde voor fotografie met zijn belangstelling voor taal en mens(wetenschappen).

Foto’s gebundeld voor boek

Een selectie van de foto’s werd gebundeld voor het boek Sleep Naked. Een fotografische reis langs de muren van Europa , dat, onder meer met steun van de Kunstraad Groningen, verscheen bij Uitgeverij Komma.

De expositie loopt van 2 tot en met 27 december (met uitzondering van beide kerstdagen).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu