Waarom muziekfestival Soundsofmusic in Groningen niet mag verdwijnen

Over anderhalve week gaat, corona volente, in Groningen Soundsofmusic van start. Het dreigt de laatste editie te worden van het ‘festival voor nieuwsgierige oren’. Doodzonde, volgens muziekredacteur Job van Schaik.

Het Haydn Jeugd Strijkorkest trad vorig jaar op tijdens het slotconcert van Soundsofmusic. Hopelijk was dat niet de zwanenzang van het festival voor nieuwe muziek.

Het Haydn Jeugd Strijkorkest trad vorig jaar op tijdens het slotconcert van Soundsofmusic. Hopelijk was dat niet de zwanenzang van het festival voor nieuwe muziek. Foto: Corné Sparidaens

Het zou zomaar kunnen dat het laatste concert van Soundsofmusic al geklonken heeft. Door de zorgwekkende coronacijfers is het immers de vraag of het festival voor actuele muziek dit jaar door kan gaan. Voorlopig staat het nog op de agenda, voor 3 tot en met 8 november. Maar morgen kan alles anders zijn.

Muziek die je nergens anders hoort

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu