Splinter Chabot bijt zich in 'Ondertussen aan de Hofvijver' vast in de verbouwing van het Binnenhof. 'Ik geniet hier van alles wat goed en fout gaat'

Splinter Chabot (26) presenteert het omvangrijke tv-project ‘Ondertussen aan de Hofvijver’, waarin hij de verbouwing van het politieke bastion in Den Haag vastlegt. In de vierde aflevering, komend weekeinde, wordt de programmamaker rondgeleid door Mark Rutte.

Splinter Chabot bedacht zelf om de verbouwing van het Binnenhof vast te leggen.

Splinter Chabot bedacht zelf om de verbouwing van het Binnenhof vast te leggen. Foto Joy Hansson

Splinter Chabot heeft zelf vroege herinneringen aan het Binnenhof. Hij is geboren Hagenaar en kwam er als kind al. „Mijn broertje Storm en ik zijn met mijn vader (schrijver Bart Chabot, red.) mee geweest naar Prinsjesdag. Toen woonden er nog mensen, het gezin Bokhoven, in het gebouw waar nu de Eerste Kamer is. En we waren er een aantal keer voor het Nationaal Dictee . Voor grote mensen is het Binnenhof al een doolhof, maar voor kinderen helemaal. Wij renden er rond en speelden tikkertje en verstoppertje. Het was een soort heel chique Efteling. Een magische plek; alsof je door het sprookjesbos loopt en alles mag aanraken. We hebben zelfs ooit in een kamertje mappen uit een kast gehaald, waarin allerlei namen stonden. Toen we dat aan mijn vader vertelden, zei hij: ’vergeet maar wat je hebt gelezen’”, zegt de presentator met een lach.

Enorme beveiliging

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's