Talkshow over kunstklimaat in Groningen: waarom zou een beeldend kunstenaar in het Noorden blijven?

Het presentatieduo Sacha Bronwasser en Stefano Keizers (rechts) tijdens een eerdere aflevering van de talkshow Stampa. Foto Leo Veger

Stefano Keizers en Sacha Bronwasser presenteren zondag in kunstruimte MOBi op het terrein van de voormalige Suikerfabriek in Groningen een talkshow over het kunstklimaat in Groningen.

Ze doen dat onder de vlag van Stampa, een sinds 2016 rondreizend programma met aandacht voor actuele ontwikkelingen in de beeldende kunst en zaken waar kunstenaars mee te maken hebben of krijgen.

Tijdens de talkshow, die mede mogelijk wordt gemaakt door NP3, wordt gesproken over wat Groningen te bieden heeft aan talentvolle, afgestudeerde Minervastudenten, waar die studenten behoefte aan hebben en hoe ze zich staande proberen te houden.

Presentatoren in outfits van drag queen Lola Lasagna

Gasten zijn onder anderen Karina Bakx van Het Resort, Paula Lambeck van Kunstpunt, beeldend kunstenaar Marit Westerhuis, en cultuurjournalist Joep van Ruiten van Dagblad van het Noorden . Voorts zijn er bijdragen van Marcelo Agustin Martinez, Alan Ahued Naime, Paul Verheul en Dragan Glamočić.

De presentatoren kleden zich in outfits van Jurjen Galema ook wel bekend als drag queen Lola Lasagna. Aanvang is 17.00 uur. Belangstellenden kunnen een plek reserveren via stampa@np3.nu. De talkshow wordt live gestreamd via het Youtube-kanaal van Stampa.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu