Rolling Stones maken video met Mick Jagger voor het Groninger Museum (en zo spreekt de grootheid Groningen uit)

The Rolling Stones. Foto: Shutterstock

Hoe het Groninger Museum Mick Jagger zo ver kreeg om in een filmpje reclame te maken voor de komende Stones-expositie? Heel simpel. ,,Ik heb Mick even gebeld om een boodschap in te spreken”, zegt museum-directeur Andreas Blühm. ,,Grapje. Het management van The Rolling Stones kwam er zélf mee.”

Weinig moeite voor een bijzondere bijdrage dus. ,,Ja. Ze zeiden: wie weet krijgen we hem zo ver.”

Ze kregen hem zo ver. En dus staat de Stones-zanger in een zeg maar Hans Ubbink-overhemd ergens op een zeg maar rock-’n-roll-balkon, gruizig, passend bij geschiedenis van de band. Het lukt Jagger in het filmpje ‘Gggoningen’ uit te spreken, en ook nog ‘daank julie wel’. Blühm: ,,Dat heeft hij hier in 1999 geoefend.” De Stones traden destijds op de Drafbaan.

The Rolling Stones - Unzipped

De tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped gaat op 14 november open voor publiek en duurt tot 28 februari. .De kaartverkoop begint op 1 oktober. Best handig om nul inspanning te hoeven doen om zo’n boodschapper binnen te harken. ,,Nou”, zegt Blühm, ,,je moet er in zulke gevallen altijd wel even achteraan. Ze er een beetje eraan herinneren en zo. Maar het tekent onze samenwerking dat het Stones-management zelf het initiatief nam. Ze zijn ook enthousiast over onze educatie-inspanningen.”

Die zijn in eerste instantie niet zo héél geschikt voor het onderwijs, denkt Blühm. ,,Maar er komen workshops. We gaan iets met de platenhoezen doen bijvoorbeeld.”

Misschien ook een workshop gitaarspelen als Keith Richards, die zijn instrument steevast in een open G-akkoord stemt? Blühm: ,,Die hadden we nog niet staan. Maar dan komt die erbij.”

Vast weer een grapje.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu