Teddy’s Last Ride krijgt ton subsidie voor ontwikkeltraject bij Grand Theatre in Groningen

Teddy's Last Ride. Foto: Knelis

Het Fonds Podiumkunsten heeft Teddy’s Last Ride uit Groningen een ‘Subsidie nieuwe makers’ toegekend voor een ontwikkeltraject bij Grand Theatre in Groningen. Het gaat om een bedrag van 100.000 euro.

Teddy’s Last Ride is een jong gezelschap bestaande uit de makers Andy Smart en Manuel Paolini, en creatief producent Agnese Fiocchi. De groep komt maakt interdisciplinair theater over maatschappelijk relevante thema’s en maakt daarbij taboes bespreekbaar. De inhoudelijke focus beweegt zich tussen drama, dans, beeldende kunst en pop(muziek).

Ontwikkelingstraject van twee jaar

De subsidieregeling Nieuwe makers van het Fonds Podiumkunsten biedt beginnende talentvolle podiumkunstenaars de kans om zich in een traject van twee jaar te ontwikkelen, in samenwerking met gezelschappen, podia en festivals. Teddy’s Last Ride wordt als ‘nieuwe maker’ ondersteund door theater- en ontwikkelinstelling Grand Theatre.

‘Mijlpaal voor Teddy’s Last Ride’

‘Dit is een enorme mijlpaal voor Teddy’s Last Ride’, reageert Agnese Fiocchi in een persbericht op de toekenning van de subsidie. ‘Het is geweldig dat we de kans krijgen om te investeren in de kwaliteit van ons werk, hierdoor kunnen we onze ambities realiseren.’

Directeur Niek vom Bruch van Grand Theatre toont zich trots op de honorering. ‘We zien dit als waardering van het artistieke talent in het Noorden en als beloning voor onze inzet voor talentontwikkeling in de regio. Het is een lichtpuntje in een periode waarin zowel makers als theaters het financieel zwaar hebben vanwege de coronacrisis.’

Na Mohamed Yusuf Boss is Teddy’s Last Ride de tweede nieuwe maker uit het Noorden in korte tijd die deze subsidie ontvangt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu