The Cool Quest en Paceshifters (support-act van Kensington) toegevoegd aan line-up negende editie van popfestival Spy in Emmen

Paceshifters. Persfoto / Michael Jessurun

De bands The Cool Quest en Paceshifters maken de line-up van het negende Spy Festival op zaterdag 21 mei in het Atlas Theater in Emmen compleet.

Dat heeft organisator Evert Hoven van The Bake Shop bekendgemaakt. Eerder werd de komst van Danytha, Haas, Seb Zukini, Tramhaus en Smudged al bevestigd. Het festival richt zich op nieuwe, opkomende acts, waaronder regionale bands.

Programma op middag en avond

The Spy bestaat dit jaar uit een middag- en een avondprogramma. ‘s Middags treden Danytha, Haas en The Cool Quest op.

Het avondprogramma start met de Drentse Hit the North band Seb Zukini, gevolgd door achtereenvolgens Tramhaus en Smudged, beide afkomstig uit Rotterdam. Paceshifters is de afsluiter; de groep uit Zwolle stond vorig jaar in het voorprogramma van Kensington in de Amsterdamse Ziggodome.

Nieuwe namen uit het Noorden

In de afgelopen jaren beleefde het festival onder de naam The Spy and The Butcher zeven edities in achtereenvolgens Melody in Barger-Oosterveld en de Grote Kerk in Emmen. Daarbij stonden aanstomende landelijke acts naast nieuwe namen uit het Noorden.

De naam werd begin 2021 veranderd, maar dat was een puur praktische aanpassing: bezoekers kortten het festival doorgaans al af tot The Spy.

Vorig jaar werd in verband met corona het festival vanuit het Emmer theater uitgezonden via een livestream.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen en rechtenorganisatie SENA. Tickets zijn te bestellen via deze link .

Nieuws

menu