Tim Knol hekelt 'achterlijke' Facebook-reacties op grensoverschrijdend gedrag: 'Sterkte voor alle echtgenotes die het met jullie moeten uithouden'

Tim Knol. Foto: De Tamboer

Zanger Tim Knol stoort zich mateloos aan de Facebook-reacties op een artikel over grensoverschrijdend gedrag in de muziekindustrie in het Noorden.

Knol doelt op ervaringen die noordelijke artiesten onlangs beschreven in deze krant: „Ik moest bij mijn manager in bed slapen", zei zangeres Inge van Calkar uit Groningen in dit artikel. 

 

'Zieke reacties van (vooral) mannen hier'

,,Dit artikel stond in het Dagblad van het Noorden", zegt Knol op Twitter. ,,Vervolgens op Facebook zijn er vooral mannen die zulke achterlijke dingen zeggen. Ook gewoon tijd om op de socials vol tegen deze waanzin in te gaan. Dus massaal even die mensen een virtuele tik geven kan geen kwaad."

Vervolgens voegt Knol op Facebook de daad bij het woord: ,,Zieke reacties van (vooral) mannen hier. Nog een hele lange weg te gaan. Vele van jullie zijn echt niet goed snik. Sterkte voor alle echtgenotes die het met jullie moeten uithouden. Wat treurig. Dat je zo in elkaar kan zitten."

'Ga je schamen'

Ook Van Calkar zelf reageert: ,,Voor alle mensen in deze comments die meteen hun oordeel klaar hebben, twee dingen: A: lees eerst het artikel: ik lag juist NIET bij mijn manager in bed. B: Dit soort domme en veroordelende reacties zorgen ervoor dat meisjes (en jongens), ook jullie dochters, zoons, neefjes en nichtjes hun verhaal niet durven doen."

Ze vervolgt: ,,Bij mij liep dit gelukkig goed af, maar bij anderen loopt het niet goed af en zij moeten de kans krijgen om gewoon hun verhaal te kunnen doen zonder dat ze aangevallen worden door een stel idioten die de schuld bij het slachtoffer leggen. Jullie comments is juist een groot deel van het probleem waardoor het blijft bestaan. Ga je schamen."

Nieuws

menu