Dit zijn de acts waar je vrijdag op af moet stemmen op ESNS

Priya Ragu combineert op onderkoelde wijze R&B met haar Sri Lankaanse wortels. Foto: ESNS

Het aanbod op ESNS is ook op deze digitale editie overweldigend. Daarom geven we voor elke dag zeven tips. Te zien via www.esns.nl.

Hit the North (Nederland): ESNS 03, 20.00 uur

We hadden ook The Vices (21.45 uur, ESNS 01) kunnen tippen als noordelijke talent op ESNS. Maar Hit the North biedt een compilatie van maar liefst twaalf acts uit Groningen, Drenthe en Friesland die afgelopen jaar professionele begeleiding kregen vanuit het talentontwikkelingstraject.

Marta Del Grandi (Italië): ESNS 02, 20.05 uur

Geschoold als jazzzangeres bracht de Italiaanse in november een hypnotiserend album uit dat zich aan alle genreaanduidingen onttrekt: Until We Fossilize . Met haar gouden stem schept Del Grandi een eigen muzikale wereld, met dromerige, rustig voortglijdende muziek: ragfijne klankweefsels die oplichten als een spinnenweb in de zon, op een vochtige zomermorgen.

Pale Moon (IJsland): ESNS 02, 21.00 uur

Árni Gudjonsson stond in 2015 al met Of Monsters and Men op Eurosonic. Nu doet hij dat met Pale Moon, een samenwerking met de Siberische zangeres Natalia Sushchenko. Dromerige, lichtvoetige indiepop met een psychedelisch randje.

Priya Ragu (Zwitserland): ESNS 01, 21.20 uur

De Zwitserse zangeres combineert op onderkoelde wijze r&b met haar Sri Lankaanse wortels. Ze werd opgevoed met de Tamil-muziekcultuur en dat is goed te horen op haar debuutalbum damnshestamil : dansbare muziek waarin westerse en Zuid-Indiase invloeden tot een organisch geheel worden gesmeed.

The Lathums (Groot-Brittanië): ESNS 01, 22.00 uur

De originaliteitsprijs winnen The Lathums niet, maar goed zijn de vier jongens uit Wigan wel. Hun debuutalbum How Beautiful Life Can Be was een instant succes. Pakkende liedjes die qua sound aan The Smiths en vele andere oude Britse helden doen denken.

Gewalt (Duitsland): ESNS 02: 22.10 uur

Geen muziek voor kwetsbare oren of zielen, deze machinale, vuig pulserende, duistere Duitstalige noiserock van het trio van Patrick Wagner. Maatschappijkritische, dreigende, monotone en toch dansbare muziek, die de bandnaam alle eer aandoet.

ECHT! (België): ESNS 03, 23.20 uur

Op kanaal ESNS 03 is vrijdagavond veel elektronische muziek te horen. Dit kwartet uit Brussel geeft daar een eigen draai aan met hun fascinerende instrumentale mix van jazz, funk, electro, noise en hiphop, die gewoon op conventionele (echte!) instrumenten wordt gespeeld. Donker, dwingend en zeer krachtig.

Nieuws

menu