Toch Kingsland Festival in Stadspark in Groningen, maar niet op Koningsdag

Kingsland in het Stadspark in Groningen. Foto: Eigen foto

Kingsland, het festival dat normaal gesproken op Koningsdag plaatsvindt in het Stadspark in Groningen, is verplaatst naar zaterdag 19 september. Dat hebben de organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events woensdag bekendgemaakt.

Kingsland Festival zou maandag 27 april gelijktijdig plaatsvinden in Groningen, Amsterdam, Rotterdam en (voor het eerst) Tilburg. Tot de coronacrisis roet in het eten dreigde te gooien.

De organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events weigerden echter bij de pakken neer te zitten en prikten een nieuwe datum voor het festival.

Ze benadrukken evenwel nog steeds gebonden te zijn aan de RIVM-richtlijnen en dat de nieuwe datum onder voorbehoud van eventueel nieuw aangekondigde maatregelen is geprikt.

Oorspronkelijke locaties in Groningen en Tilburg

In zowel Groningen als Tilburg vindt het festival 19 september zelfs op de oorspronkelijke locaties plaats, respectievelijk het Stadspark en het Spoorpark.

In Amsterdam wordt het festival vanwege de beperkte beschikbaarheid bij de RAI eenmalig verplaatst naar het Olympisch Stadion.

In Rotterdam komt het festival, door andere evenementen in de stad die dag, te vervallen.

Tickets blijven geldig

Op Kingsland zijn de meest uiteenlopende dj’s en stijlen vertegenwoordigd, variërend van EDM en deephouse tot hardstyle en urban. De nieuwe line-up wordt op korte termijn bekendgemaakt.

Reeds gekochte tickets zijn ook geldig voor de editie van 19 september. Nieuwe kaarten zijn vanaf vrijdag 17 april 12.00 uur verkrijgbaar .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Coronavirus
menu