Twee keer zilver voor fotograaf Corné Sparidaens uit Groningen bij uitreiking Zilveren Camera

Fotograaf Robin van Lonkhuijsen kreeg een Zilveren Camera voor de beste sportfoto: de val van Mathieu van der Poel tijdens het mountainbiken op de Olympische Spelen. Foto: ANP/Marco de Swart

Fotograaf Corné Sparidaens uit Groningen heeft twee tweede prijzen gewonnen bij De Zilveren Camera, de belangrijkste fotoprijs van Nederland. Hij won zilver in de categorieën ‘nieuws regio serie’ en ‘nieuws internationaal enkel’.

Sparidaens werd in die laatste categorie bekroond voor zijn fotoserie ‘Uitgedraafd, de laatste race op drafbaan Groningen’. In tien foto’s doet hij verslag van de laatste draverijen in het Stadspark in Groningen, die op 1 augustus 2021 plaatsvonden. Daarna sloot de drafbaan zijn deuren.

Bij ‘nieuws internationaal enkel’ ontving de Groninger, wiens foto’s regelmatig in Dagblad van het Noorden verschijnen, een tweede prijs voor de foto die hij in Parijs maakte van een corona-testlocatie op het plein Le parvis des 260 Enfants in de wijk Saint-Gervais.

De winnaars

De belangrijkste prijs, De Zilveren Camera, ging naar Bart Maat voor zijn foto van Kajsa Ollongren met de papieren onder haar arm waarop te lezen staat: ‘positie Omtzigt, functie elders’. De Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar ging naar Robin van Lonkhuijsen voor zijn foto van de val van Mathieu van der Poel tijdens het mountainbiken op de Olympische Spelen.

In de vele categorieën die de Zilveren Camera telt, gingen eerste prijzen naar onder anderen Loek Buter, Bram Janssen, Remko de Waal, Chris Keulen, Niels de Vries, Norbert Voskens, Joris van Gennip, Richard Mouw, Eddy van Wessel en Eva Roelofs.

Nieuws

menu