Antoon, Maan en Kraantje Pappie. Uitverkocht Kingsland viert Koningsdag groot in Groningen met imponerende line-up vol hiphop, urban en dance

Met de vijfde editie van het uitverkochte Kingsland ontwaakt het Groningse Stadspark uit een diepe coronaslaap. Op Koningsdag trekken dertigduizend bezoekers naar het evenemententerrein, waar tot middernacht bijna veertig artiesten optreden, onder wie Antoon, Kriss Kross Amsterdam, Sunnery James & Ryan Marciano en Kraantje Pappie.

Festival Kingsland in 2019.

Festival Kingsland in 2019. Foto: Corné Sparidaens

Het kan weer na twee jaar gedwongen afwezigheid en dat is te merken. Toen half februari de kaarten – een early bird ticket kostte 39,50 euro – voor de lustrumeditie van Kingsland in de voorverkoop gingen, vlogen ze weg. ,,We hebben nog nooit zoveel kaarten verkocht bij de start als nu”, aldus Mitchel Bovenlander van het in Amsterdam gevestigde 4PM Entertainment dat het festival samen met E&A Events organiseert. ,,We merken dat mensen er echt behoefte aan hebben. Ik verwacht dat de bezoekers er extra veel zin in hebben en dat het bier rijkelijk zal vloeien.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's