Op het album 'Drenthe Represente' halen hiphopartiesten inspiratie uit het Drentse landschap, maar hoor je dat ook terug?

Een internationaal gezelschap van rappers en producers streek in de zomer van 2020 voor inspiratie neer in Annen. Nu is er onder de naam MSA het album ‘Drenthe Represente’.

Pim Pomsy (Pim van der Wardt) uit Ansen

Pim Pomsy (Pim van der Wardt) uit Ansen

God straft wie rocker in Holland wil zijn. Jan Rot zong de waarschuwende woorden zo’n dertig jaar geleden. De rockers van weleer, die meestal tevergeefs probeerden een carrière op te bouwen, zijn de afgelopen decennia verdrongen door rappers. Zelfs in Drenthe hebben ze wortel geschoten, al is het nog altijd zo dat wie echt wat wil de provincie verlaat en zijn kansen beproeft op plekken waar meer leven in de brouwerij is.

Misschien is het wel zo dat God straft wie rapper in Drenthe wil zijn. Hiphop en platteland lijkt niet direct de meest voor de hand liggende combinatie. Maar hiphop is ondertussen zo dominant in de moderne popmuziek, dat de cultuur die in de grote stad ontstond ook tussen de hunebedden is waar te nemen. Urban op de hei zou je kunnen zeggen. Op kleine schaal, maar toch. En al is de hiphopwereld in Drenthe nog zo klein, aanjager ‘good old’ Jan Stam en zijn vakbroeder Erik de Vries van de stichting Kunst & Cultuur (K&C) weten er wel raad mee. Om te stimuleren. En om het spaarzame tot bloei te laten komen in wat beslist een vruchtbare bodem is maar waarvan niet vaak rijpe vruchten worden geplukt.

Nieuws

Meest gelezen

menu