Van bijrollen in Seinfeld en American Pie naar Hollywood-ster. Jennifer Coolidge is zelf nog het meest verbaasd over haar grote succes op latere leeftijd

Jennifer Coolidge poseert met haar welverdiende Globe award.

Jennifer Coolidge poseert met haar welverdiende Globe award. foto ANP/Associated Press

Zelf is ze nog het meest verbaasd over haar grote succes op latere leeftijd. Na jaren van bijrollen in ‘Seinfeld’ en ‘American Pie’ ontving Jennifer Coolidge (61) vorig jaar een Emmy voor haar rol als Tanya McQuoid in de ‘The white lotus’. Dit jaar kreeg ze een Golden Globe en ook nam Time Magazine de actrice, in de laatste editie, op in de lijst van ‘Meest Invloedrijke Persoon van het Jaar’. Naast Michael B. Jordan, Salman Rushdie en Olena Zelenski.

Toen Jennifer Coolidge haar Emmy in ontvangst nam, volgde een onnavolgbaar hilarisch en chaotisch dankwoord, waarin ze de lachers op haar hand kreeg door te delen dat ze bijna uit haar strakke groene zeemeerminnenjurk knalde omdat ze zo veel badwater had ingeslikt. Op het laatst bedacht ze nog dat ze wat mensen moest bedanken en las overdreven luid, om over de muziek heen te komen omdat haar tijd er al op zat, van een verkreukeld papiertje wat namen.

Grote doorbraak

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's